torsdag 13. september 2018

Balsfjords kvenske kulturhistorie på Fjordmuseet

Kulturminnedagen 2018 har det nasjonale temaet "Typisk norsk - ikke bare norsk?" I den anledning vil Midt-Troms museum og Balsfjord historielag invitere til interessant foredrag, filmvisning og "slektsnakk" på Fjordmuseet, søndag 16. september 2018 fra kl. 12-16.

Litt om programmet:
1200: Visning av filmen "Sisu - din indre styrke" fra kvenkultursenteret på Halti. 

1300: Besøk fra Bente Nordhagen, Troms fylkeskommune. Bente har arbeidet med registrering av kvenske kulturminner i Troms, samt sin egen kvensk slektshistorie. Hun har tenkt å fortelle hvilke kilder hun har brukt og hvor det er lurt å starte når du skal forske på egen kvensk slekt. Hvordan finne kildene og vise dem. Litt om hva hun har funnet. Så skal hun si litt om hva hun vet om kvenske slekter i Balsfjord ut fra hun har gjort i fylkeskommune. Og gjerne få de frammøtte til å fortelle.

Vi får også besøk av Laila Lanes, som sitter i styret i Slekt og Data Nord. Laila holder på med et prosjekt fra Lyngen der hun har kartlagt mange slekter. Hennes prosjekt viser så bra at vi ikke kan stole blindt på kildene, men trenger flere bekreftelser for å være sikker.

Det blir kaffe og "noko attåt". Inngang 50,-. Velkommen!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar