onsdag 13. juli 2022

Velkommen til historielagets busstur

 

Tur til sørlige Kvaløya lørdag 27. august


Velkommen til Balsfjord og Malangen historielags årlige busstur, som går til de sørlige områdene på Kvaløya, etter at vi har kjørt om Malangen, Malangseidet og Rya-tunnelen.

Det blir stopp på Straumen gård (Straumsgården) i Straumsbukta. Gården eies nå av Perspektivet museum, tidligere Troms folkemuseum. Det er en typisk litt større kystgård med mange bygninger fra 1800-tallet, som ligger vakkert til ved den fiskerike straumen. Etter vandring på gårdstunet fortsetter turen til

Greipstad, den gamle storgården der det var bosetting i folkevandringstid/tidlig jernalder og kanskje allerede i steinalderen. Tromsø museum hadde store arkeologiske utgravinger her på 1960-tallet, da hypotesen var at det kunne være her Ottar fra Hålogaland hadde sitt hovedsete.

Hillesøy kirke på Brensholmen blir neste stopp, før vi kjører den spektakulære brua over til Sommarøya. Etter å ha sett oss rundt på stedet med de vakre kvite sandstrendene blir det lunsj på Sommarøy hotell. Det blir servert fiskesuppe, etterfulgt av kaffe og kake.

Bussen (Kongsli) starter fra parkeringsplassen foran COOP på Storsteinnes kl. 9 om morgenen og vi regner med å være tilbake før kl. 16. Det er mulig å gå på bussen også ved Josefvatn bygdehus, Mestervik i Malangen og på Malangseidet, eller annet sted på denne ruta. Si eventuelt i fra ved påmelding. Turen koster kr 250 pr person inkludert mat.

Påmelding til Oddvar Skogli, tlf. 48050459

eller Ingebjørg Hage, tlf. 48070636

– helst ved melding –

innen 18. august.

Påmelding blir bekrefta.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar